Verbreed uw perspectief met Yprocess

Met trots mag ik u ons nieuwe product presenteren: Yprocess! Met Yprocess kunt u, naast kritische IT-ketens, ook kritische bedrijfsprocessen monitoren, bewaken en optimaliseren. Dus worden alle stappen in een orderproces doorlopen? Of kan de documentenstroom versneld worden? Wat is het volume binnen het proces? Een aantal klanten heeft via maatwerkoplossingen al kennis gemaakt met Yprocess. Vanwege de relevantie en het succes hebben we besloten dit generiek beschikbaar te maken binnen ons productportfolio.

Door Martin van den Berge

Het bedrijfsproces in IT-stappen

Voor een succesvol bedrijfsproces moeten diverse stappen binnen een IT-keten worden doorlopen. Bijvoorbeeld bij een webwinkel: na het doorlopen van de bestelstraat wordt de order geplaatst. Deze gaat via een voorraadsysteem naar een magazijn, richting een bezorgdienst waarna facturering plaats moet vinden.

Bij iedere stap in dit bedrijfsproces zijn verschillende applicaties betrokken. De stappen in het proces kunnen gezien worden als een checkpoint of ‘event’: is de order aangekomen in het voorraadsysteem? Is de factuur verstuurd? Door logs te verzamelen over al deze ‘events’ in de applicatie, kunnen we zien of een order het gehele bedrijfsproces succesvol heeft doorlopen en wat u kunt verwachten voor de toekomst.

Yprocess

Zoals u weet wordt met Ymonitor de performance en beschikbaarheid van een applicatie vanuit het perspectief van de gebruiker te meten. Met Yprocess kijkt u naar het bedrijfsproces over de verschillende applicaties heen.Yprocess

Yprocess verzamelt de brondata van de verschillende applicaties of systemen en indexeert deze data. Hierdoor is het mogelijk grote hoeveelheden data snel aan elkaar te koppelen op één centrale plek. Door de juiste zoekopdrachten in te stellen, kan een overzicht gepresenteerd worden van bijvoorbeeld de status van een order. Ymonitor toont dit vervolgens in een dashboard.

Op basis van historische data kunnen tevens voorspellingen gedaan worden over het verwachtte volume binnen het bedrijfsproces.

Yprocess

Domeinbepaling bij incidenten

Op een dashboard kan getoond worden in hoeverre het bedrijfsproces goed verloopt, de applicatie beschikbaar is en of de performance voldoet. Vervolgens kan worden doorgeklikt op eventuele incidenten om de analyse te starten.

In onderstaand analyse-voorbeeld is te zien wat de doorlooptijd is per order in een bestelproces. We zien dat vijf bestellingen een langere doorlooptijd hebben:

Yprocess
De analyse wordt vervolgd met inzicht in de opbouw van het proces. Hierin is te zien dat de stap ‘verwerken offerte’ de oorzaak is van de vertraging bij de vijf betreffende bestellingen.

Yprocess

Nu domeinisolatie heeft plaats gevonden kan gericht aan de oplossing worden gewerkt.

Het resultaat 

Voor de business betekent Yprocess het vroegtijdig kunnen signaleren van eventuele haperingen in het proces. Bijvoorbeeld: een klant bestelt een product maar de order komt nooit aan in het magazijn en dus gebeurt er verder niets. Normaliter komt men hier pas achter wanneer de klant gaat klagen. Nu kan in het Ymonitor dashboard meteen gezien worden wanneer een order ergens stokt. Voor IT blijft het van belang te monitoren of alle applicaties beschikbaar zijn en voldoende presteren. Door naar de gehele procesketen te kijken kan tevens worden beoordeeld hoe bepaalde systeemkoppelingen functioneren.

Kortom, met Yprocess kunt u:

  • De actuele status van processen monitoren
  • Trends detecteren en voorspellingen doen
  • Proactief beheer voeren
  • Oplostijden verkorten door snelle domeinbepaling
  • Processen optimaliseren
  • Inzicht verkrijgen in de volumes binnen het bedrijfsproces
  • Rapporteren over de IT-bijdrage aan bedrijfsresultaten

 

Sorry, comments are closed for this post.

Meer weten?

Neem dan contact op met uw ketenbewaking team of laat uw gegevens achter in onderstaand formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.