Voorkom schade door uw applicatie vooraf te valideren

Applicaties zijn onderhevig aan veranderingen en snellere releases worden steeds belangrijker. Updates, nieuwe functionaliteiten, een toename van gebruikers of de overgang naar een ander data center: het moet snel en goed. Door uw applicatie te onderwerpen aan performance testen met Yvalidate weet u nog voordat de wijziging of live gang plaats vindt, of uw applicatie de gewenste prestatie levert.

Performance testen in een ontwikkeltraject

Bij het ontwikkelen van nieuwe applicaties ligt de focus vaak op de gewenste functionaliteit en wordt de performance pas achteraf in kaart gebracht. Dat is zonde. Een slechte live gang heeft immers direct invloed op de productiekosten, de tevredenheid van de eindgebruiker, en daarmee het imago van uw organisatie. Het is daarom van groot belang om al vroeg in het ontwikkeltraject de applicatie te toetsen op de gewenste belasting en performance zodat eventuele problemen vroegtijdig geïdentificeerd en opgelost kunnen worden. Het automatiseren van deze performance testen kan een optie zijn, maar Ymor kan u ook eenmalig voorzien van een objectieve performancemeting.

performance testen

Nieuwe releases op bestaande applicaties

Uw applicatieleverancier stelt een update voor. Hoe weet u of deze nieuwe release in uw IT-omgeving net zo goed – of beter – presteert als de vorige versie? Elke update binnen een applicatie of verandering binnen uw eigen IT-omgeving kan invloed hebben op het functioneren daarvan. Door in uw acceptatieomgeving te testen wat het effect is van wijzigingen komen u en uw eindgebruikers niet voor verrassingen te staan.

Meten is weten

Binnen de dienst Yvalidate zet Ymor diverse performance testen in om het functioneren van uw applicatie te valideren. Afhankelijk van de applicatievereisten worden (continuous) loadtesten, stresstesten en duurtesten ingezet. Ymor maakt hiervoor gebruik van eigen loadgeneratoren, sentinels en datacenters. Om direct inzichtelijk te maken wat de oorzaak is van eventuele performance problemen, vindt tegelijkertijd  performance monitoring plaats. Daarmee heeft u meteen inzicht in waar de mogelijkheden tot verbetering liggen.

Wat levert het op?

Met Yvalidate voorkomt u onnodige hoge investeringen die u moet doen wanneer de applicatie in een live omgeving performance problemen vertoont. Door het effect van wijzigingen, een toename van gebruikers, of een geheel nieuwe applicatie vooraf te testen bent u verzekerd van een succesvolle live gang. Het versnelt het ontwikkel- en implementatietraject van nieuwe applicaties en voorkomt imagoschade. Ofwel, met Yvalidate stelt en houdt u uw eindgebruiker tevreden.

Lees hoe wij Yvalidate succesvol hebben ingezet bij Gemeente Amsterdam.

Onze klanten vonden ons via:

App optimalisatieApplicatie testenApplication monitorPerformance testSoftware testenTechnisch applicatiebeheerWebsite performance test

Meer weten? Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.