Root cause analyse

Dagelijks ondervinden bedrijven verstoringen op diverse applicaties. Vaak veroorzaakt door wijzigingen, configuraties of het doorvoeren van updates. Sterker nog, ruim 80% van de storingen heeft een wijziging als oorzaak. Een uitgebreide root cause analyse is een veel gebruikte manier om te achterhalen waar storingen vandaan zijn gekomen. Een team van specialisten zit voor u klaar om de prestaties van uw IT-omgeving nauwkeurig te monitoren en incidenten te voorkomen. Mocht er een incident plaats vinden is de eerste vraag dan ook altijd: wat is er gewijzigd in uw systeem?

Bij een root cause analyse ligt de nadruk op het analyseren van de wijzigingen en configuraties in uw systeem. Door continu deze data over wijzigingen te verzamelen en te registreren, kan de eerste stap in een root cause analyse eenvoudig worden gezet. Vervolgens wordt de informatie gekoppeld aan informatie uit diverse andere monitoringtools die de specialisten tot hun beschikking hebben. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld laadtijden of bezoekersaantallen. Het samenvoegen en analyseren van deze informatie biedt Ymor inzicht in mogelijke oorzaken van de verstoring.

Vrijblijvend adviesgesprek

Dubbele functie van de root cause analyse

Een root cause analyse is in eerste instantie waardevol om de oorzaak van uw huidige probleem te achterhalen en op te lossen. Nog waardevoller is echter de voorspellende factor die volgt na dit proces. Doordat de specialisten weten welke wijzigingen hebben geleid tot een incident, kunnen zij in de toekomst potentiële risico’s signaleren en afwijkende patronen in uw IT-omgeving direct herkennen. De root cause analyse heeft dan ook meerdere functies. Ymor gaat hierin nog een stap verder en streeft naar preventief beheer, waarmee incidenten zoveel mogelijk worden voorkomen. Meer weten over de root cause analyse van Ymor? Maak nu een afspraak of stel uw vraag.

Resultaat Root Cause Analyse (RCA)

RCA Root cause analyseVeel organisaties zijn nog niet bekend met de mogelijkheid om door middel van een Root Cause Analyse (RCA) incidenten op te lossen en in de toekomst te voorkomen. Op dit moment wordt nog veel tijd en mankracht besteed aan het handmatig controleren van configuraties en te checken wie wat heeft gewijzigd. Met de software Evolven wordt dit proces geautomatiseerd.

Uw IT-omgeving wordt 24/7 nauwkeurig geanalyseerd om problemen te kunnen voorkomen. Het handmatig doornemen van alle operationele data in een complexe IT-omgeving wordt volledig uit handen genomen. Nieuwe releases van applicaties kunnen elkaar in een hoog tempo opvolgen zonder direct tot problemen te leiden. Dit levert u op:

  • 50% kortere oplostijden
  • 35% minder incidenten
  • 75% minder handmatige werkzaamheden

Kortom, tal van voordelen om uw IT-omgeving structureel te bewaken. Informeer naar de mogelijkheden of maak direct een vrijblijvende afspraak.

Hoe presteert uw applicatie ten opzichte van dezelfde applicatie bij collega-organisaties?

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.