Performance test

Bent u op zoek naar een professionele en onafhankelijke partij voor het uitvoeren van een performance test? Ymor is gespecialiseerd in IT Operations Analytics (ITOA). Naast continue monitoring kan Ymor middels performance testen uw applicatie voorafgaand aan een livegang of nieuwe release valideren. Het doel is voorspelbaarheid te creëren binnen uw complexe IT-omgeving door risico’s in kaart te brengen en de kwaliteit van de performance te verhogen.

Eventuele performanceproblemen kunnen met performance testen vroegtijdig worden geïdentificeerd en – indien gewenst – opgelost. Het type performance test hangt af van de applicatie en doelstellingen. Denk hierbij aan (continious) loadtesten, stresstesten of geautomatiseerde performance testen.

Meer weten? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend consult over de mogelijkheden van een performance test door Ymor.
Vrijblijvend adviesgesprek

Case: Gemeente Amsterdam

Ymor heeft voor de Gemeente Amsterdam diverse performance testen uitgevoerd. Een van de testen had heeft betrekking op een selfservice portal voor HR-medewerkers van 44 verschillende organisaties die onder de gemeente vallen. Ten behoeve van een efficiëntere werkwijze is het portaal MijnPersoneelsnet ontwikkeld. Ambtenaren kunnen binnen deze online applicatie diverse HR-processen zelfstandig regelen. Denk hierbij aan het invoeren van declaraties en het aanvragen van verlof.

Om de kwaliteit en bereikbaarheid van het portaal te kunnen waarborgen heeft Ymor de performance test uitgevoerd. Met loadtesten is de gebruikersbelasting in verschillende situaties getest. Daarnaast hebben stresstesten inzichtelijk gemaakt wat de maximale belasting van het portaal is. Ymor heeft in relatief korte tijd het volledige validatietraject kunnen doorlopen om het portaal tijdig live te laten gaan.

Geautomatiseerd performance testenYMOR_figuur_stresstesten_160715

Applicaties veranderen snel, functionaliteiten nemen toe en releases volgen elkaar in hoog tempo op. Bovendien moeten updates snel en goed worden doorgevoerd. Door middel van geautomatiseerd performance testen gaat u preventief te werk door incidenten door overbelasting te voorkomen. Geautomatiseerd performance testen is vooral in de ontwikkelfase van een applicatie van belang om een kwalitatieve applicatie te kunnen opleveren welke voldoet aan de verwachtingen van uw klanten. Kortom, met Ymor houdt u de regie over de performance van uw applicatie, ook bij updates en nieuwe releases. Meer weten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op

Hoe presteert uw applicatie ten opzichte van dezelfde applicatie bij collega-organisaties?

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.