Beheer werkplekken met slimme inzichten uit Nexthink

Wanneer een werknemer klaagt over de prestaties van de IT op zijn (virtuele) werkplek is het belangrijk deze prestaties te objectiveren. Is het daadwerkelijk langzaam of onbeschikbaar? Geldt dat voor alle werkplekken? Of staan er op deze specifieke werkplek te veel applicaties open? Met werkplek monitoring van Nexthink wordt het voor een IT-afdeling eenvoudiger regie te voeren op het functioneren van de omgeving.

Hoe werkt het?

Datacollectoren verzamelen, analyseren en presenteren alle gemeten data vanuit de werkplek. Voor elke gemeten parameter kan bij afwijkend gedrag gealarmeerd worden op werkplekniveau. Voor alle parameters kunnen de grenswaarden zelf bepaald worden. Het unieke is dat vanuit alle aangesloten werkplekken gemeten wordt. Dit biedt een helikopterview en stelt uw IT-organisatie in staat te achterhalen hoe de individuele werkplekken de ervaring van eindgebruikers beïnvloeden.

Werkplek monitoring

Binnen Nexthink is het verkeer tussen werkplekken, gebruikers, applicaties, poorten en de bestemming te volgen.

Voor wie?

Werkplek monitoring is vaak toegankelijk voor een servicedesk of functioneel beheer afdeling om bij klagende gebruikers direct de prestaties en knelpunten van die specifieke werkplek in te kunnen zien en het probleem af te bakenen. Voor managers is werkplekmonitoring voornamelijk relevant door de vermindering van operationele kosten en een beter inzicht in de houdbaarheid, het gebruik en de noodzaak van bepaalde hard- en software.

Bijvoorbeeld:

Bij een van de gemeentelijke klanten van Ymor werd vaak geklaagd over traagheid van de werkplek. Daarbij ging het om verschillende applicaties en verschillende soorten klachten. Door werkplek monitoring is nu inzichtelijk om welke applicaties het precies gaat, hoeveel uitval er daadwerkelijk is, welke applicaties er gelijktijdig open staan en of bijvoorbeeld de IE versie nog wel voldoet. Daarnaast wordt proactief gealarmeerd op security risico’s en het tijdig vervangen of upgraden van een bepaalde werkplek.

Wat levert het op?

De Nexthink software is uiteraard te integreren binnen de Ymonitor omgeving en draagt bij aan het verkrijgen van grip en controle. Doordat precies inzichtelijk is wie wat doet op welke plek, wordt ingespeeld op security vraagstukken, performance vraagstukken en het maken van een efficiëntieslag. Nexthink is ‘cool vendor’ van Gartner en heeft een gemiddelde terugverdientijd van 1 jaar.

 • Meten van de prestaties en het gedrag van individuele werkplekken;
 • Reduceren van het aantal tickets;
 • Reduceren van licentiekosten;
 • Grip en controle op security;
 • Detailinformatie over belasting en capaciteit;
 • Lifecycle management van werkplekken;
 • Van reactief- naar proactief beheer;
 • Verkorting van oplostijden;
 • Alarmering bij verstoringen.

Voor meer informatie over onze partner Nexthink, zie nexthink.com 

Meer weten? Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek of demo

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Onze klanten vonden ons via:

Application monitorIT Operations AnalyticsMonitoring softwareApplicatie managementTechnisch applicatiebeheerITOA

Hoe presteert uw applicatie ten opzichte van dezelfde applicatie bij collega-organisaties?
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.