Objectieve ketenmonitoring vanuit eindgebruikersperspectief

Helaas worden incidenten binnen uw IT-omgeving vaak nog als eerst gesignaleerd door uw eindgebruikers. Een lage beschikbaarheid of verslechterde performance van de applicatie leidt tot irritatie onder uw gebruikers, een afname in productiviteit en kan bovendien imagoschade of inkomstenderving veroorzaken. Met behulp van Ymonitor voor applicatie performance monitoring, kunt u dit voor zijn.

Hoe werkt het?

Om de prestaties van uw applicatie te objectiveren meet Ymor vanuit het perspectief van de eindgebruiker. Er worden meetpunten geplaatst op relevante locaties waarmee de diverse handelingen worden gemeten. Zo wordt bijvoorbeeld het openen van de applicatie of het bestellen van een product continu gesimuleerd en gemeten. De resultaten van deze metingen worden getoond in een gepersonaliseerd dashboard. Wanneer de performance verslechtert of de applicatie onbeschikbaar is, wordt dit direct getoond in uw dashboard en ontvangt u een alert.

ketenmonitoring

Voor wie?

Ketenmonitoring wordt veelal door het technisch beheer of de operations afdeling ingezet. Ook verantwoordelijken voor specifieke applicaties of de infrastructuur hebben baat bij ketenmonitoring. De software is ingericht om meerdere doelgroepen te bedienen: waar beheerders diep in de materie kunnen duiken, kunnen managers ervoor kiezen een wekelijkse rapportage te ontvangen of op een overzichtelijk dashboard een indexering van de performance te zien.

Bijvoorbeeld:

De Nederlandse Spoorwegen maken gebruik van virtuele Citrix werkplekken. Hier werken zoveel mensen op, dat het van groot belang is dat de Citrix applicatie beschikbaar is en snel werkt. De applicatie is onderdeel van een zeer complexe keten en de NS heeft Ymor daarom gevraagd om ketenmonitoring op de Citrix keten. Mochten de responstijden toenemen zit men daar bovenop en kunnen kostbare incidenten worden voorkomen.

Wat levert het op?

Met Ymonitor kunt u uw belangrijkste applicatieketens bewaken en eventuele verstoringen vroegtijdig signaleren. Na verloop van tijd kunt u trendanalyses uitvoeren en bijvoorbeeld zien wat de effecten zijn van een nieuwe release, een toename van gebruikers of het doorvoeren van verbeteringen in uw IT-landschap.

Klanten van Ymor gebruiken de resultaten van de performance monitoring vaak als stuurmiddel richting leveranciers (op SLA’s en XLA’s), als objectivering van het gevoel van eindgebruikers, maar ook om oplostijden te verkorten en incidenten te voorkomen.

Lees ook:

Meer weten? 

Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek of een demo

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten over ketenmonitoring? Download het whitepaper:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.