Detecteer risico’s vroegtijdig met change en configuratie management van Evolven

Meer dan 80% van de storingen in bedrijfskritische applicaties wordt veroorzaakt door fouten bij changes, configuraties en releases, stelt Gartner. Ymor komt dit dagelijks tegen. Wanneer bij een klant een incident ontstaat is de eerste vraag: wat is er gewijzigd? Door alle wijzigingen nauwkeurig en automatisch te monitoren voorkomt u incidenten en verbetert u de wendbaarheid, betrouwbaarheid en veiligheid van uw IT-omgeving.

Plaatje change en configuratie management

Hoe werkt het?

Met change en configuratie management verschuift de focus van het monitoren van symptomen naar het bewaken en analyseren van changes en configuraties. Middels collectors wordt informatie verzameld over wijzigingen die hebben plaatsgevonden in configuratie, data, capaciteit of code. Daarnaast wordt contextinformatie opgehaald uit databronnen zoals het CMDB, service desk tooling of deployment tooling. Deze informatie wordt aangevuld met de symptomen die in monitoring tools worden gedetecteerd (zoals oplopende responstijden) en middels slimme analyses met elkaar gecorreleerd. Hieruit ontstaat zowel root-cause informatie als voorspellende informatie: welke wijziging heeft geleid tot dit incident? Welke wijziging vormt op basis van het verleden een potentieel risico? Of welke wijziging wijkt af van het normale gedrag binnen uw IT-omgeving? 

Voor wie?

Voor de IT-afdeling betekent change en configuratiemanagement van Evolven een verschuiving van ‘brandjes blussen’ naar preventief beheer. Risico’s worden al gedetecteerd nog voordat ze problemen hebben veroorzaakt. Wanneer er toch een verstoring is, kan de oorzaak snel achterhaald worden. Dit maakt de software niet alleen interessant voor technisch beheerders, ontwikkelaars en security officers, ook IT-managers weten precies wie wat gewijzigd heeft en welke impact dat heeft gehad. Door zowel beheer- als DevOps afdelingen wordt de software ingezet om omgevingen te vergelijken en releases te valideren

Bijvoorbeeld:

Bij een grote Europese bank is change en configuratie management ingezet met twee duidelijke doelstellingen. De IT-afdeling wilde de beschikbaarheid van alle omgevingen en services maximaliseren en daarnaast zoveel mogelijk kwalitatieve releases naar productie brengen. Eerder ging veel tijd en mankracht verloren door het handmatig moeten controleren van de juiste configuraties voor, tijdens en na elke release. Met behulp van Evolven vindt de validatie van omgevingen nu geautomatiseerd en gecontroleerd plaats. De handmatige inzet is niet meer nodig, fouten worden voorkomen en daarmee de time-to-market verkort. Daarnaast is aangetoond dat wanneer ergens in de IT-omgeving een incident plaatsvindt, dit heel snel teruggeleid kan worden naar de wijziging die het incidenten heeft getriggerd.

Wat levert het op?

Bij veel organisaties is het gebruikelijk om bij incidenten een aantal experts met elkaar in een kamer te zetten, om vervolgens per silo alle operationele data zoals monitoring- en logfiles door te spitten. In een complexe en steeds veranderende omgeving betekent dit zoeken naar een speld in een hooiberg. Met change en configuratie management van Evolven is dat niet meer nodig. Deze intelligente software helpt dan ook de betrouwbaarheid, veiligheid en wendbaarheid van uw IT-omgeving te bewaken.

  • 50% verkorting van oplostijden door een snelle root-cause
  • 35% minder incidenten door risicomanagement
  • 25% reductie voor de time-to-market van releases
  • 75% minder handmatig werk besteed aan auditing activiteiten

Voor meer informatie over onze partner Evolven, zie www.evolven.com

Meer weten? Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek of demo

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Onze klanten vonden ons via:

Applicatie testenApplication monitorConfiguratie beheerConfiguratiemanagementMonitoring softwareRoot cause analyticsITOAIT Operations Analytics

Hoe presteert uw applicatie ten opzichte van dezelfde applicatie bij collega-organisaties?
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.