Ymor klantdag – Grip op cloud applicaties

Ieder jaar organiseert Ymor een klantdag. Dit doen we om onze klanten te updaten over nieuwe ontwikkelingen in de markt en bij Ymor, elkaar in een informele setting te spreken en ook klanten onderling met elkaar in contact te brengen.

Dit jaar zullen we het o.a. hebben over ‘grip op cloud-applicaties’. We zien dat veel van onze klanten bezig zijn met het migreren naar diverse cloudoplossingen. Denk aan Office365, de Amazon cloud of Salesforce. Wat betekent dat dan voor de monitoring? En hoe houd je – al samenwerkend met dit soort grote partijen – grip op de eigen IT-dienstverlening?

Waar & Wanneer

Donderdag 1 juni. Vanaf 12.30 uur staat een lunch voor u klaar, waarna we starten met het programma.

Ptolemaeuslaan 70, te Utrecht. Parkeren kan op het nabijgelegen P&R terrein.

Programma

12.30u    Inloop en lunch

13.30u    Welkom en opening – door Martin van den Berge

13.45u    Monitoring in de cloud – door Jeffrey Braam

Door het ontwikkelen van specifieke point-solutions houden we steeds beter grip op wat een eindgebruiker ervaart wanneer hij werkt via een cloudoplossing. Aan de hand van een voorbeeld over Office365 vertellen we wat de valkuilen zijn als je gebruik maakt van een cloudapplicatie, hoe je grip houdt op dit soort grote leveranciers en hoe de software van onze nieuwe partner Application Performance hierbij kan helpen.

14.05u    Innovatie bij Ymor: anomaly detection en predictive analysis – door Ymor DevOps

Innovatie staat bij Ymor hoog in het vaandel. Zo is er natuurlijk de roadmap voor Ymonitor, maar werken we ook aan nieuwe vormen van data-analyse door bijvoorbeeld anomaly detection en benchmarking. We geven een update vanuit zowel klantperspectief als uit het DevOps perspectief.

14.25u    Pauze

14.45u    Innovatie in de praktijk: diverse klantcases  – door onze specialisten

In de dagelijkse praktijk worden vele innovatieve en soms cloud-gerelateerde projecten geïmplementeerd. Drie van onze specialisten geven een inkijkje in recente projecten. Wat kun je
bijvoorbeeld met Event Management? Hoe kom je tot voorspellende analyses? En waar moet je op letten als je Office365 implementeert?

15.30u    Experience First – door Marco Gianotten, Giarte

Zakelijke IT wordt digitale sterrenstof: levend buiten de eigen organisatie op clouds van derden. Naast orkestratie en security wordt het managen van gebruikersbeleving een nieuwe IT-kerncompetentie. Elke cloud provider komt met een eigen standaard SLA die uitgaat van techniek. Hoe gebruikers de performance ervaren en de constante stroom een nieuwe functionaliteit adopteren, wordt van bijzaak hoofdzaak. Om beleving handen en voeten te geven is er XLA, de experience level agreement. Recent publiceerde Marco het boek ‘Digital Empathy: When Tech Meets Touch’ waarin de XLA centraal staat voor het outside-in managen van IT.

16.00u    Netwerkborrel

Meld u direct aan via onderstaande button!

Aanmelden

Grip op cloud

Sorry, comments are closed for this post.

Bent u erbij?

Aanmelden