Dynatrace

Dynatrace leidt al 6 jaar op rij het Gartner Magic Quadrant op het gebied van digital performance management. Dynatrace biedt real-time-informatie over de beschikbaarheid en snelheid van applicaties voor business en IT, zodat organisaties adequaat en snel maatregelen kunnen nemen. Dynatrace biedt een verdieping op de Ymonitor software door tot op code niveau aan te geven waar winst te behalen valt of waar incidenten vandaan komen. Als Dynatrace implementatie partner helpt Ymor u bij het optimaal inzetten van deze software.

Bij IT-problemen zijn oplossingstrajecten vaak lang, kostbaar en ingewikkeld. Verdachte componenten worden vervangen en configuraties worden aangepast. DynatraceDit resulteert in een ‘werkbare’ oplossing zonder dat het probleem daadwerkelijk is verholpen. Met diagnostische monitoring kan een root-cause analyse worden uitgevoerd tot op codeniveau. Hierdoor kunnen direct concrete oplossingen worden voorgesteld.

Hoe werkt het?
Dynatrace is gebaseerd op het gebruik van agents die diagnostische informatie verzamelen. Al het verkeer op een applicatie of machine wordt over alle componenten heen geregistreerd van de gebruiker tot aan de bron. Door deze gegevens te analyseren ontstaat diepgaand inzicht. Bijvoorbeeld: wordt de slechtere performance veroorzaakt door lange wachttijd op externe applicaties, op schijven, bij de interne verwerking of misschien door geheugenbeheer? Welke – en hoeveel – queries worden naar de database gestuurd en lang duurden deze queries?

Dynatrace implementatie partner

Voor wie?
Dynatrace wordt met name gebruikt door architecten, technisch beheerders en functioneel beheerders. De resultaten kunnen echter zeer breed worden ingezet: de detailinformatie helpt technisch applicatiebeheerders en ontwikkelaars om problemen snel te identificeren en op te lossen, terwijl door slimme analyses ook business gerelateerde vraagstukken kunnen worden opgepakt. Denk aan informatie over aantallen en typen gebruikers en de conversieratio waarop een marketeer kan inspelen.

Bijvoorbeeld:
Een opdrachtgever had performance problemen op haar maatwerk softwarepakket: de software bleef regelmatig ‘hangen’. Beheerders zagen geen verschijnselen van overbelasting, ontbrekende indexen of configuratiefouten. De ontwikkelaars hadden alle potentieel verdachte programmacode al aangepakt maar nog zonder resultaat. De klant bevond zich inmiddels al geruime tijd in een situatie waarbij betrokken experts naar elkaar wezen en niet duidelijk was waar de problematiek vandaan kwam. Ymor is gevraagd een troubleshoot uit te voeren en heeft daar de diagnostische monitoring software Dynatrace voor ingezet. Door al het gedrag op de applicatie te verzamelen en te analyseren werd de oorzaak binnen drie dagen geïdentificeerd. De problematiek bleek te bestaan uit drie facetten: één kon middels een configuratieaanpassing worden opgelost en voor twee waren codewijzigingen nodig.

Wat levert het op?
Dynatrace wordt door Gartner al zes jaar achtereen bestempeld als ‘leader’ in het kwadrant voor Application Performance Management. De software integreert met Ymonitor en helpt u verdiepend inzicht te krijgen in uw IT-keten. Dit levert voordelen op in efficiëntie, wendbaarheid en kosten:

  • Verkorting van oplostijden door snelle root-cause analyses;
  • Concrete verbeteringen mogelijk door diepgaand inzicht;
  • Hogere conversie door inzichten in effectiviteit van web applicaties;
  • Directe aansturing van verantwoordelijke technici door detailinformatie over het gedrag van de applicatie;
  • Van reactief- naar proactief beheer;
  • Alarmering bij verstoringen.

Meer informatie?

Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier, of start direct met de gratis 15-dagen trial.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zie ook www.dynatrace.com