Performance Management naar een hoger plan

Hoe maak je van IT een geoliede machine waarbij de performance van IT centraal staat? Martin van den Berge schreef er een artikel over in TITM:

Steeds vaker spelen IT-systemen niet alleen op de werkvloer een prominente rol, maar drijft ook de dienstverlening richting klanten voor een groot deel op technologie. Te meer reden om zorg te dragen voor een goed geoliede machine waarbij de performance van IT centraal staat. Application Performance Management (APM) voorziet daar bijvoorbeeld in. Ondanks deze aanpak blijft IT een onvoorspelbaar vakgebied. APM is immers vaak reactief, terwijl we juist op zoek zijn naar een preventieve aanpak. Gelukkig bieden nieuwe technologieën mogelijkheden om dit doel te bereiken. IT Operations Analytics (ITOA) voegt aspecten toe die helpen IT beter voorspelbaar te maken. Maar wat is ITOA precies en hoe verloopt de reis van APM naar ITOA?

APM en ITOA worden vaak door elkaar gehaald. De onderliggende processen – en de uiteindelijke resultaten – zijn echter verschillend. Bij APM gaat het om het scannen van verschillende individuele processen op gedrag dat buiten de norm valt. In de praktijk zijn deze tools ontworpen om verslechterde performance van applicaties of diensten waar te nemen en te rapporteren aan IT-medewerkers…

Lees hier het volledige artikel ‘Performance management naar een hoger plan’

APM

Sorry, comments are closed for this post.

Meer weten? 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.